alonzomosely

alonzomosely

A zűr bajjal jár

2021. augusztus 30. - midragon

A Charles Shyre – Nancy Myers író-rendező-producer duó ismét egy vígjátékkal örvendezteti meg a nagyérdeműt.

Kilencvenegyben elkészítették Steve Martin és Diane Keaton főszereplésével a nagyszerű Az Örömapa című filmet, majd egy évre rá nagyot buktak a szintén neves színészekkel tarkított Volt egyszer egy gyilkossággal. (Annak ellenére, hogy olyan nevek játszottak benne, mint James Belushi, Sean Young vagy a megboldogult John Candy.)

ilovetrouble.jpg

Tavaly azonban ismét jó helyre nyúltak, amikor A zűr bajjal jár című komédiával léptek porondra. Ha a két alkotó neve nem is bizsergeti meg az agytekervényeket, a színészek mindenképpen felkeltik az ember érdeklődését. Julia Roberts, aki majd két éves kihagyás után mostanában az egyik forgatásról a másikra rohan és Nick Nolte, akinek Harrison „Han Solo” Ford elől sikerült elcsípnie a férfi főszerepet.

A sztori kezdődhetne a valós életben is. Egy majd’ mindennapos vasúti szerencsétlenség kisiklott vagonjai között, akár a keselyűk, megjelennek a különböző lapok újságírói szenzációt szimatolva. Köztük van a kezdő, de borzasztóan ráhajtós Sabrina Peterson (Julia Roberts) és a befutott, de önmagát ismétlő Peter Brackett (Nick Nolte) is.

ilovetrouble4.jpg

Már a romhalmaz közepette megtartott sajtótájékoztató alatt elkezdik egymás szekálását és ez csak fokozódik akkor, amikor a lány lapjának példányszáma hirtelen megugrik. Persze, a kissé elkényelmesedett vetélytársnak ez szálka a szemében és ő is sebességbe kapcsol. Ami ez után következik, az az egészséges versenyszellem beteljesülése, amibe azonban lépten-nyomon beleszól néhány rosszarcú ember, akinek csípi a csőrét a két újságíró nyomozása.

Közben egyre nyilvánvalóbbá válik az, hogyan függ össze egy bizonyos töltőtoll – mellesleg a benne lapuló mikrofilm miatt – és a tehéntejek egyes fajtái. Meg az az örökérvényű dolog, hogy akik az elején – nem csupán szakmai ellentétből – gyűlölik egymást, miért is lesznek szerelmesek a másikba. Az élet már csak egyszerűen folyik – legalábbis A zűr bajjal jár című krimikomédiában.

(Cinema Video Plusz, 1995)

Rövidke és nem is túl erős, de a legeslegelső, ami nyomtatásban megjelent...

ilovetrouble2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr6916674740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása