alonzomosely

alonzomosely

A csaj nem jár egyedül

2021. október 03. - midragon

Sőt! A legtöbbször bajjal is jár! Mit bajjal? Problémákkal, keserűséggel, lemondással, féltékenységgel, idegességgel, meg még ki tudja mivel, csakhogy ne legyen egy nyugodt pillanata sem a férfiembernek.

Merthát van egy gyönyörű lány, akit szívesen kicsípne magának a srác, csakhogy ez nem úgy van, mint a mesében, hogy hipp-hopp, a tekintet találkozik, felröppennek a fehér galambok és már tart is a hetedhétországos lakodáré. A fenét! Ez itt kérem szépen egy véres háború, amelyben minden egyes csatagyőzelemért meg kell küzdeni: le kell gyűrni a „kislányom, hatötvenkettőre itthon legyél” nevezetű apucit, túl kell élni a „na még egy kis sütikét” anyucit, a dilis öcsikét, a nagyképű bátyót, a sugdolózó hugicát, a nagypapit, a nagymamit, a házmestert, a villanyszámlást, a kukucskáló szomszédot és a többieket,  nyálcsorgató és bosszúra szomjas vetélytárshímek csordájáról már nem is beszélve.

shesallthat2.jpg

Szóval, gürcölős egy meló ez a nőszerzés!

Zack Siler (Freddie Prinze Jr.) bizonyára tudna erről bővebben is mesélni. A suli végzős elsőszámúja aztán szépen beletenyerel a jóba, persze nem siránkozhat egy cseppet sem, hiszen magának kereste a bajt.

Az egész ott kezdődik, hogy a népszerűségi lista első helyén szereplő, jólfésült Zack barátunkat dobja dögös, ám nem éppen agyas barátnője, Taylor (Jodi Lyn O'Keefe). Hősünk számára természetesen ez óriási presztízsveszteség, ám – hogy elkerülje a teljes leégést – Zack gyorsan fogadást köt a haverjaival: a záró bálig felcsíp egy esetlen, ügyetlen, nem túl csinos lányt a suliból, hogy ezzel is bizonyítsa, a Taylorral való szakítása nem csökkentette az ázsióját.

shesallthat4.jpg

Némi szelektálás után a választás a legmegfelelőbb jelöltre, Laney Boggsra (Rachel Leigh Cook – A 18. angyal, A csók), a mindig festékes cuccban járó, erősen művészi beállítottságú kívülállóra esik. A szemüveges, esetlen hippi-kinézetű lány megfelelő erőpróbának tűnik Zack számára, hiszen édesanyja halála óta ő viseli gondját medencetisztító apjának (Kevin Pollak) és flúgos öccsének (Kieran Culkin), emellett pedig szabadidejében szenvedélyes ecsetvonásokkal tehetségtől duzzadó, ám az iskola elitjének szemében értéktelen festményeket készít.

Zack hozzálát, hogy becserkéssze a lányt és beveti csáberejének legapróbb összetevőjét is, hogy megnyerje a fogadást. Egy idő után azonban – ahogy az többnyire az ilyen esetekben lenni szokott – valami furcsa bizsergést kezd érezni a szíve tájékán. És ez a bizsergés csak nem akar megszűnni, sőt...

shesallthat5.jpg

Ha igazán őszinték akarunk lenni, A csaj nem jár egyedül – ami Amerikában már az 50 milliós bevétel felett tanyázik – nem tartalmaz túl sok olyan elemet, amellyel korábban, más filmek kapcsán már ne találkoztunk volna. A figurák, a szituációk, a fordulatok mind ismerősek valahonnan, de mégis: az a könnyedség, amellyel R. Lee Fleming Jr, a forgatókönyvíró és Robert Iscove, az elsőfilmes rendező elegyíti ezeket az összetevőket, egy szórakoztató, humoros, nagyon kellemes időtöltéssé varázsolják a filmet. A csaj nem jár egyedülnek nincsen mondanivalója – melyik sulis sztorinak van? – egyszerűen azért jó, mert szimpatikusak a színészek – elsősorban Freddie Prinze Jr. és a csodálatos átváltozásra képes Rachel Leigh Cook –, jó a zene, süt a nap, meleg a víz és a könnyed popcorn-érzés mellé még egy kis szerelmi-üdítőt is felszolgálnak – szerencsére a cukormentes fajtából!

shesallthat.png

Mostanában, amikor már ilyen kellemesen sütöget a nap és lekerül a lányokról a vastag pulóver, hogy vékony kis topokban, feszes nadrágokban domborítsák kellemes testi adottságaikat, azért érdemes odafigyelni azokra a többnyire slampos ruhákban járó, szemüveges, kissé habókosnak tűnő nőszemélyekre, akikre amúgy oda sem hederít a hímnemű társadalom. Ugyanis lehet, hogy egy ügyes kis átváltozást követően éppen ezekből a rút kiskacsákból lesznek a gyönyörű hattyúhercegnők...

(1998, VOX)

Bő 20 évvel ezelőtt az egyik kedvenc és legkedvesebb romantikus tini vígjáték volt a mozikban - semmi extra, csak a rút kiskacsából szép hattyúhercegnő mese modernizált, középiskolás változata, A kedves filmben az akkori (és későbbi) idők legtöbb tinisztárja feltűnt, köztük a későbbi nagy száguldó, Paul Walker is! A Netflix idén továbbgondolta a történetet és megfordította a felállást, ám hiába tért vissza a már 40-es Rachael Leigh Cook és az 50-es Mathew Lillard, velük együtt is A srác nem jár egyedül csak halvány másolata lett az eredetinek. Az eredeti, csajos verziót én is szerettem!

shesallthat3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr4216707648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása