alonzomosely

alonzomosely

8MM

2022. január 24. - midragon

Vegyünk egy, az izgalmas és látványos munkáiról közismert rendezőt – Joel Schumacher (Összeomlás, Az ügyfél, Mindörökké Batman, Ha ölni kell) –, egy elsőosztályú, végfagyasztó sztorik kiötlésére képes forgatókönyvírót – Andrew Kevin Walker (Hetedik) – és egy Oscar-díjas, de a krimik és akciók terén is otthonosan mozgó sztárt – Nicolas Cage.

8mm2.jpg

Eresszük össze hármukat és nézzük meg, hogy milyen, az emberi lélek legsötétebb zugaiba elkalauzoló, csontig hatoló film megalkotására képesek!

Tom Welles (Cage) magánnyomozót egy rejtélyes ügy kinyomozására kérik fel: egy idős, multimilliomos hölgy nemrég eltávozott férje hagyatékában 8 milliméteres amatőr filmtekercset talál. A vásznon pergő kockákon egy ismeretlen, bőrmaszkot viselő férfi a kamera előtt egy fiatal lányt gyilkol meg különös kegyetlenséggel – legalábbis a filmfelvétel szerint.

8mm3.jpg

Az özvegy felbéreli Wellest, járjon utána, vajon mi köze lehetett a férjének az egész ügyhöz és vajon tényleg megölik-e a lányt vagy csupán egy ügyes trükkel verik át a tekercset nézőket. Welles, az eddig nyugodt családi életet élő nyomozó hozzálát a munkához, nemsokára azonban a földi pokol legmélyebb bugyrában találja magát: ahogy az ügyet göngyölíti fel, egyre mélyebbre merül a pornó, a kíméletlen szadomazochizmus és az emberi mocsok mocsarába. Bár érzi, hogy csupán hajszál választja el a sötét mélységbe húzó örvénytől, mégis megszállottan nyomoz – egészen addig, amíg át nem lépi azt a határt, ahonnan már nagyon nehéz visszatérni...

A Tarjánban, május 27-től futó megrázó, kőkemény, de hiteles filmben Nicolas Cage mellett olyan remek színészeket láthatunk, mint Joaquin Phoenix, Peter Stormare és James Gandolfini.

 (1999, Nógrád Megyei Hírlap)

Remek színészi gárda, szikár rendezés, sötét tónusú hangulat és belemerülünk az emberi bűn, aljasság és gonoszság legmélyebb mocsarába, amiről még csak tudni sem akarnánk. Hideglelős, brutálisan realista film, amit az élet újra és újra felülír...

8mm.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr7916823292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása