alonzomosely

alonzomosely

A velencei kurtizán

2022. február 23. - midragon

Nem biztos, hogy Catherine McCormack neve mindenki számára túl ismerősen fog csengeni. Bár azok, akik még emlékeznek A rettenthetetlenre, illetve már többször is megnézték Mel Gibson lenyűgöző filmjét, felkaphatják a fejüket a név hallatán. Catherine McCormack játszotta ugyanis Mel, alias William Wallace feleségét a produkcióban és bár nem egészen egy órás színrelépése után sajnos kivégezték, mégis rövidke szerepében szépségével és tehetségével már akkor lenyűgözte a nézőket és a filmkészítőket. Catherine McCormack azóta sorra kapja az újabbnál-újabb filmes felkéréseket, amelyek – talán a remek bemutatkozás miatt – elsősorban történelmi témájú történetekhez kapcsolódnak. Most, legfrissebb mozijában, A velencei kurtizánban szintén középkori kosztümbe bújik és – szintén nem véletlenül – romantikus szerelmi kalandokba keveredik.

dangerousbeauty4.jpg

A XVI. századi Velencében élő Veronica (Catherine McCormack) beleszeret a város egyik gazdag családjának sarjába, Marco Venierbe (Rufus Sewell). Az ellenséges érzelmű szülők miatt azonban egyedül csakis úgy tud a fiú mellett maradni, ha annak hivatásos szeretőjévé válik. Először azonban ki kell tanulnia a szakmát és persze Marco-n kívül más férfiakat is fogadnia kell, hogy szépségével és intelligenciájával a város legjobb és legtöbb kiváltsággal rendelkező ágyasává váljon.

dangerousbeauty3.jpg

Úgy tűnik, hogy Veronica egyfajta szabadságot – és persze gyűlöletet, megvetést – „kiérdemelve” végérvényesen szerelme oldalán maradhat. A történelem azonban egy váratlan fordulat révén közbeszól...

A hangzatos cím ellenére Marshall Herskovitz filmje egy régimódi, romantikus, kosztümös történelmi alkotás, amelyben Catherine McCormack mellett olyan kiválóságok is szerepet kapnak, mint Jacqueline Bissett, Oliver Platt, Jeroen Krabbe, Moira Kelly vagy Fred Ward.

dangerousbeauty2.jpg

A hiteles történetet feldolgozó film július 1-től látható a salgótarjáni Apolló Moziban.

(1999, Nógrád Megyei Hírlap)

Jó húsz éve a moziban szinte senki sem nézte meg, így ez - az eredetiben kevésbé provokatív Dangerous Beauty címre hallgató - kosztümös film szinte nyom nélkül tűnt el a mozikból. Kár érte, mert egy igen kellemes, szórakoztató, csavaros és még némi izgalmat is nyújtó, romantikus sztori volt - az egyik legjobb amire annak idején be lehetett fizetni. Nekem speciel jobban tetszett, mint az akkor nagyon felkapott Szerelmes Shakespeare.

dangerousbeauty.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr7217764572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása