alonzomosely

alonzomosely

Jackie, a jófiú

2022. április 16. - midragon

Végre sikerült! Jackie Chan, Ázsia elsőszámú, milliárdos rajongótábort magáénak tudó akcióhőse az egész világon befutott. Hiába dolgozott húsz éven át kőkeményen és hiába törte diribdarabra a legkisebb porcikáját is, csak most, a kilencvenes évek közepére-végére sikerült neki az igazi áttörés. De végre itt van és a Balhé Bronxban, valamint az Első csapás után zsinórban harmadik bunyós filmjében rak rendet a hazai filmvásznakon.

mrniceguy.jpg

A Jackie, a jófiú ismét egy lendületes, humorban bővelkedő és hajmeresztő kaszkadőr-jeleneteket felvonulható akcióparádé, pont olyan, mint amilyet elvárhatunk a Hong Kong-i szupersztártól.

mrniceguy3.jpg

Jackie jelen esetben nem rendőr vagy semmitől sem visszariadó kincskereső. Pillanatnyilag tőle teljesen szokatlan módon egy sokkal kevesebb izomerőt igénylő foglalatosságnak hódol: mégpedig főzőcskézik – pontosabban szólva egy közkedvelt szakácsműsort vezet a tévében. Éppen egy felvétel végeztével indul hazafelé stúdióból, amikor egy kétségbeesett lány kér tőle segítséget. Jackie természetesen nem teketóriázik, bár nem is sejti, hogy ezáltal rövidesen milyen kalamajkába keveredik. Nemsokára ugyanis jónéhány tucatnyi, nem túlságosan barátságos fickó veti magát a szakácsunkra, ugyanis kiderül, hogy a segítséget kért lány egy alvilági főnök, Giancarlo (Richard Norton) barátnője, emellett pedig egy véres bandaharcot rögzítő újságíró megölésének a szemtanúja. Jackie tehát nem nagyon pihenhet, hiszen a fakanál után rövidesen az ökleit kell hadrendbe állítania...

mrniceguy4.jpg

A mindent túlélő Jackie Chan ezúttal sem hagyja cserben a rajongóit. Viccelődik, bunyózik és az életét kockáztatja a nézők szórakoztatásának érdekében. Egykori osztálytársa és filmes kollégája, Samo Hung által rendezett filmjét október 1-től Tarjánban, október 8-tól pedig Gyarmaton láthatjuk majd.

(1998, Nógrád Megyei Hírlap)

A hosszú hétvége, pláne a Húsvét kötelez arra, hogy az ünnepnek megfelelően Bud Spencer - Terence Hill filmről posztoljak, de sajna az ő filmjeikből kifogytam. Ezért most egy másik örök kedvenc, az elnyűhetetlen Jackie Chan csonttörő mozijáról rakok fel egy rövid cikket. A jóöreg harcos 4-én lett 68, de még mindig tolja az akciót, igaz, az elmúlt jópár évben már két hasonló korú "tesója", Samo Hung és Yuen Biao nélkül. A trió közösen (kettesben) a nyolcvanas években bunyózta aranykorát - tucatnyi filmjüket lehetne felsorolni -, azóta már csak kisebb szerepekben tűnnek fel egymás alkotásaiban. A negyedszázados Jackie, a jófiú az egyik utolsó ilyen munka Jackie és Samo közös karrierjében...

mrniceguy2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr6817809391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása