alonzomosely

alonzomosely

A holló 2. - Angyalok város

2024. március 16. - midragon

Tíz évvel ezelőtt, 1994-ben új legenda született.

thecrow7.jpg

A születés azonban magával hozta a halált is, hiszen egy alig 28 éves, jobb sorsa és valódi sztárságra érdemes fiatal színésznek kellett eltávoznia ahhoz, hogy megszülethessen minden idők egyik legsötétebb és legegyénibb igazságosztója, Eric Draven és a történetét elmesélő film, A holló. Brandon Lee egy forgatási baleset következtében követte apját, a máig is legnagyobbnak tartott harcművészt, Bruce Lee-t a túlvilágra: egy rosszul megtöltött fegyver és egy selejtes vaktöltény okozta a halálát. Talán emiatt is, talán csak maga a látványosan megvalósított sztori miatt történt, hogy a meggyilkolt lelkek közül egyet a túlvilágról visszahozó holló meséje az elmúlt tíz év alatt nem kevesebb, mint két filmfolytatást és egy komplett tévésorozatot élt meg. Most a második epizód, A holló 2. meséje elevenedik meg előttünk…

thecrow23.png

A szépséges Sarah (Mia Kirshner – Exotica, Őrült város, Wolf Lake) az Angyalok Városában, Los Angelesben él. Ez a metropolisz azonban már nem az, aminek a mai lakói ismerik: az utcákat elönti a szenny és a bűn, a napot szinte egy pillanatra sem látni és az ott élő emberek csupán szánalmas roncsok, akik a drog és a bulik mámorában tengetik szánalmas életüket. Sarah ahhoz, hogy életben maradjon az ördögi városban, egy tetováló szalonban dolgozik, ám egy napon váratlanul megváltozik az élete: a tengerparti mólónál sétálva váratlanul fekete alak emelkedik ki a vízből. A lány még nem tudja, hogy a férfi Ashe Corven (Vincent Perez – Tulipános Fanfan), akit kisfiával együtt korábban brutálisan megölt a területet uraló kegyetlen bandafőnök, Judah (Richard Brooks) néhány embere. Ashe a fekete holló segítségével bosszút állni tért vissza a halálból, hogy egyenként leszámoljon gyilkosaival és mindörökre véget vessen az Angyalok Városát uraló bűnnek és erőszaknak.

thecrow4.jpg

Ashe elindul és legendás elődjéhez hasonlóan egyetlen gonosztevőnek sem kegyelmez…

A korábban videóklipesként – számos zenei videót készített a The Cure, a Talk Talk és David Bowie számára – is ügyködő Tim Pope rendező által készített komor hangulatú film az első holló-történethez hasonlóan egy sötét, ám mégis az igazságot elhozó bosszútörténetet mesél el.

Az éjfekete madár visszatért!

(2004)

A héten röppent be A holló 2024-es verziójának első előzetese, ami alapján a jó régóta várt újabb feldolgozást nyugodtan minősíthetjük felejtősnek. A legendás eredetivel képileg is szakító filmújra totálisan semmitmondónak tűnik elsőre és szépen beáll a sírból visszatérő bosszúálló további történeteinek lehangoló sorába. A holló 2. annak idején még biztató "folytatásnak" tűnt, ám társaihoz hasonlóan hangulatában, stílusában a közelébe sem ér Brandon Lee eredetijéhez. Kár érte!

thecrow2poster.png

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr5618355439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása