alonzomosely

alonzomosely

Bridget Jones naplója

2024. április 17. - midragon

Az angolok vicceit bárki szeretheti vagy utálhatja, figyelmen kívül azonban senki sem hagyhatja, hiszen a jellegzetes albioni humor mára ízlésformáló tényezővé vált. Elég csak a Monty Pytonék abszurd, Mr. Bean kisemberien gonosz, Benny Hill gyermekded vagy házunktájáról a L’art pour L’art poénjaira gondolni, máris tudjuk, hogy a ködfoszlányok mélyén fogant viccek betöltik a mindennapjainkat. Annál nagyobb meglepetésként ér azonban, ha egy „normális” és egyben zseniális szigetországi humorturmix kerül az orrunk elé.

bridgetjones4.jpeg

Bridget Jones (a legtökéletesebb választás: Renée Zellweger) mondhatni átlagos harmincas lány. Teker a karrierjéért, teker a szexért, teker a szerelemért és a neki való pasiért, de csupán hébe-hóba jut neki valamelyikből. Az egyik ilyen „adomány” például nagyvilági életet élő yuppie főnöke, Daniel Cleaver (Hugh Grant), aki dumájával leveszi lábáról a lányt és az ágyába viteti magát. A másik, a szarvasos pulcsijában örök élményt nyújtó, savanyú és humortalan málépofa, Mark Darcy (Colin Firth), aki lépten-nyomon összeakad Bridgettel. E hármas között bonyolódik a cselekmény – kiegészülve a címszereplő jópofa haverjaival és szüleivel – egészen addig, míg naplóját írogató hősünk, jobbra-balra csapódva, munkahelyeit váltogatva fenékméretén és még sok más gondján búsulva révbe nem jut. Mert hát ugyebár ez nyilvánvaló – de addig is rengeteg poénon keresztül vezet a kanyargós szerelmi ösvény.

bridgetjonesdiary2.jpg

Renée hihetetlenül jó begubózott, depressziós újságíróként, szexistennőként és aranyos playboy-nyusziként is (telitalálat Udvaros Dorottya szinkronja!), Hugh végre nyálas és pofoznivaló főnök lehet és Colin Firth is tökéletesen hozza az (első látásra) fapofa Darcyt – a név egyébként szóvicc, a színész ugyanis a Büszkeség és balítélet című sorozatban Mr. Darcyként törte össze a brit ladyk szívét. Ehhez már csak ráadásként jön a remek cselekmény és a remekbeszabott párbeszédek. Szó se róla, mindezek együtt a Négy esküvő és egy temetés óta eltelt évek egyik legmulattatóbb és legbájosabb vígjátékát eredményezik.

bridgetjonesdiary3.jpg

És melyik a legeslegjobb jelenet a legjobbak közül is? Természetesen az, amelyikben Bridget használatba veszi a tűzoltók riadócsövét vagy mijét. Oscart neki!

(2002)

A napokban röppent fel a hollywoodi hír, hogy újabb folytatást kap minden idők egyik legszórakoztatóbb és legbájosabb romantikus vígjátéka, a Bridget Jones naplója. Így a 2001-es eredeti, majd a 2004-es Mindjárt megőrülök után jó nagy kihagyással 2016-ban babát váró szingli jövőre Majd About the Boy alcímmel ismét párkapcsolati örvénybe kerül. A forgatás már májusban kezdődik és remélhetőleg Renée Zellweger nem vetette alá magát újabb arctorzító műtéteknek - a premierig olvassunk újra bele Bridget legelső naplójába!

 

bridgetjonesposter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr1518383651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása