alonzomosely

alonzomosely

Nincs alku

2024. április 22. - midragon

F. Gary Gray a legismertebb és legfoglalkoztatottabb fekete bőrű filmrendezők közé tartozik. Jó három évvel ezelőtt elkészítette négy fiatal bankrabló lány történetét A nagy dobás című produkcióban. A film szép sikert aratott és a nézők, a kritikusok elismerés emellett kivívta a producerek érdeklődését is, amelynek végülis az lett a következménye, hogy az ifjú filmkészítő már egy jelentősebb költségvetésű és nagy sztárokat felvonultató krimi-akció rendezői székébe ülhetett.

negotiator.jpg

Az ötletes történetű és nagyon jó párbeszédeket tartalmazó Nincs alku aztán Gray keze alatt az évad egyik legjobb, legizgalmasabb és ezzel együtt legszórakoztatóbb krimijévé nőtte ki magát.

A fekete Danny Roman (Samuel L. Jackson) szó szerint a tűzvonalban dolgozik, ugyanis a rendőrség kötelékében összekötőként teszi kockára az életét. A feladata emberrablók, terroristák és más szélsőséges bűnözők szép szóval való lekapcsolása: ha valahol ilyen erőszakos esemény történik, akkor Roman megérkezik és szó szerint addig szövegel, míg a rosszfiúk vagy önként megadják magukat vagy a figyelmük elterelésével lehetőség nyílik a különleges osztag bevetésére.

negotiator4.jpg

Egy napon Roman társa azzal a furcsa információval áll elő, hogy tudomása van egy, a rendőrség berkein belüli pénzügyi visszaélésről; bővebben azonban nem tudja kifejteni a részleteket, ugyanis valaki egy jól irányzott lövéssel elhallgattatja. Rövid idő alatt a gyanú Romanre terelődik, akinek be kell látnia, hogy olyan – hamis – bizonyítékokat hoznak fel ellene, amelyek ellen képtelen védekezni.

negotiator5.jpg

A közvetítő végső elkeseredésében a rendőrség épületében túszokat ejt és elbarikádozza magát. A fegyveresek természetesen azonnal körül veszik őt és megkezdődik az a kíméletlen idegjáték, amelyben most Danny Roman áll a rossz oldalon. Roman azonban nem hagyja magát és mivel tudja, hogy éppen azok tartanak rá fegyvert, akik a társát is eltetták az útból, egy másik körzetben dolgozó, pártatlan közvetítőt követel. A profi szakember, Chris Sabian (Kevin Spacey) megérkezik, hogy nem csupán Romant térítse jobb belátásra, de az igazságot is kiderítse. Az idegőrlő párharc elkezdődik...

negotiator3.jpg

A mindvégig izgalmas és látványos film szereplői már párbajoztak Salgótarjánban; január 7-től azonban Balassagyarmaton folytatják a viadalt.

(1999, Nógrád Megyei Hírlap)

A jobb időket is megélt, egykoron még dicsőített Kevin Spacey még az Oscarja előtt került szembe egyik legádázabb ellenfelével, aki egyben a kollégája is volt: remek párbeszédek, feszültség, nyomozás, fordulatos cselekmény és persze Samuel L. Jackson, akivel nem egyszerű alkudozni...

negotiatorposter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr6318387555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása