alonzomosely

alonzomosely

A közellenség

2024. augusztus 12. - midragon

Jerry Bruckheimer ma a világ legsikeresebb filmproducerének mondhatja magát. A nyolcvanas években kollégájával, Don Simpsonnal olyan akciómozikat vitt sikerre, mint a Flashdance, a Top Gun vagy a Beverly Hills-i zsaru első két része. Az elmúlt tíz évben sem ült ölbe tett kézzel, hiszen sorra gyártotta a sikerfilmeket: a Veszélyes kölykök, a Bad Boys, a Crimson Tide után A szikla, majd a Con Air következett, hogy aztán a kilencvennyolcas évben minden eddigi rekordot megdöntsön az Armageddonnal és egy újabb bombasztorit szállítson a nálunk most bemutatásra kerülő, A közellenség című látványos krimivel.

enemyofthestaten.jpg

Robert Clayton Dean (Will "Men in Black" Smith), amikor betér egy fehérneműüzletbe, hogy valami szép ajándékkal meglepje a feleségét, nem is sejti, milyen életveszélyes ügybe fog nemsokára keveredni. Történik ugyanis, hogy pár perccel a betoppanása után meglódul körülötte a világ: egy régi ismerőse tűnik fel, nyomában a kormány mindenre elszánt emberei, majd nem sokkal később az előlük menekülő ember egy baleset áldozatává válik. Ezt követően aztán az ügynökök a mit sem sejtő Deant veszik a célkeresztbe, hiszen úgy sejtik, egy, a nemzetbiztonságiak főnöke (Jon Voight) által szervezett politikai gyilkosság titkos videófelvételét rejtegeti.

enemyofthestaten3.webp

Miközben aztán főhősünk a lábát a nyakába szedve kétségbeesetten menti az életét a kormány szupertechnikával felszerelt emberei elől, feltűnik a színen egy titokzatos fickó, Brill (Gene Hackman), aki megpróbál segíteni a kelepcébe került Deannek...

enemyofthestaten2.jpg

A ritmusos, látványos akció-krimi február 4-től pereg a gyarmati Madách Filmszínházban.

(1999, Nógrád Megyei Hírlap)

Szegény jó Tony Scott már jó ideje nem készíti nekünk egyedi látványvilágú és pörgős vágású mozijait. Az eltávozott mester talán egyik legjobb filmje volt ez az 1998-as krimi-thriller, amiben a Smith - Hackman duó menekül a kormányzati gonoszok elől. Az eredeti, remek sztori már régóta folytatás után kiált, ám Gene bátyánk sajna már bő 20 éve kinyugdíjazta magát, így kicsi az esély, hogy igent mondana. ám apró reménység, hogy tervben van egy, a sztorit világméretű összeesküvéssé bővítő tévésorozat elkészítése...

 enemyofthestatenposter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr4818465151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása