alonzomosely

alonzomosely

Árnyék-összeesküvés

2024. szeptember 22. - midragon

Valaki sáros bakanccsal már megint jól megtaposta a dicső csillagos-sávos lobogót! A szörnyű tett felbujtója pedig nem más, mint az itthonról elszármazott, már a miniszter személyét is kipécéző producer, Andy Vajna.

shadowconspiracy4.jpg

Én azonban gyanítom, nem egyedül ő áll a piszkos ügy hátterében! Hosszú évek óta cikkeznek arról, hogy az amerikai hadsereg vezetése milyen viszonyban áll a hollywoodi álomgyárosokkal. Tudniillik, a vezérkariak igencsak szimpatizálnak azokkal a produkciókkal, amelyek jó fényben tüntetik fel a kopaszra nyírt katonákat és – a rossznyelvek szerint – nem átallanak még némi pénzt is átutalni a Seychelle-szigetek egyik mellékutcai bankjából, hogy ez a fény a filmvásznon még jobban felerősödve ragyogó glóriaként jelenjen meg a gyanútlan nézők szeme előtt.

shadowconspiracy.webp

Nos, úgy tűnik, most egy újabb „befektető” kapcsolódott be a bizniszbe. Az utóbbi időben ugyanis  hirtelenjében megnőtt az amerikai elnök alakjával foglakozó filmek száma. Már lement az Államérdek és a Gyilkosság a Fehét Házban, most itt van az Árnyék- összeesküvés és valószínűleg nemsokára jön  az elnöki alsógatyát kiteregető két újabb siker, a Amikor a farok csóválja… és a A nemzet színe-java is. Nos, ezekben a Clinton-párra amúgy is vészterhes időkben kinek állhat érdekében még jobban szítani az elnököt pörkölő tüzet? Hát a CNN-nek! Mert hiába lövik egymást halomra az emberek itt, a szomszédban vagy Afrikában, a népek jobban szeretnek csámcsogni a Nixon óta már nem is annyira kikezdhetetlen president házatáján történtekről. Ez pedig óriási üzletet jelent – és nem csupán a filmgyártóknak...!

shadowconspiracy2.jpg

Az Árnyék-összeesküvés esetében azonban hiába készül mindenki a nagy, minden eddigit felülmúló, zaftos falatozásra. George Pan Cosmatos (Rambo 2., Tombstone – Halott város ) legújabb filmje ugyanis csak némi kis sóssütis rágcsálásra ad okot. Hiába a sztárgárda, az újabb, elnökös kergetőzősdi a „president balhéban” – széria leghalványabb darabjának nem éppen kitüntető címét viselheti.

shadowconspiracy5.jpg

Bobby Bishop (mostanában keveset látunk, Charlie Sheen!) az amerikai első ember körül mozgolódó csapat egyik fiatal tanácsadója mindig kész új információkkal szolgálni a főnöke számára. Most is éppen némi hír – az elnök személye ellen készülő összeesküvés – ügyében beszél meg találkozót. Azonban nem jár szerencsével, mert az infót megszerző csapatot egy névtelen bérgyilkos, az Ügynök (Stephen Lang) eltávolítja az útból. Sőt! Bobby is a célkeresztbe kerül és menekülősre fogja a dolgot. Miközben az életét menti és az ügyet próbálja kideríteni, melléje csapódik egy régi ismerőse, a rámenős újságírónő Amanda Givens (Linda Hamilton) is. Innentől kezdve ketten, Bobby atyai jóbarátja, a vezérkari főnök (Donald Sutherland) segítségével próbálják napfényre hozni az összeesküvést és megmenteni az elnök életét.

shadowconspiracy3.jpg

Épphogy megpihentünk az Összeesküvés-elmélet után, valaki már megint szöszmötöl a sötétben! Szegény Charlie Sheen még most sem tud kimászni a hullámvölgyből. A harminchárom éves, de már veteránnak számító színész – csaknem negyven filmmel a háta mögött! – néhány éve luxuslotyós ügyei miatt – kiesett Hollywood kegyeiből. A nyolcvanas évek nagy bálványa mostanában csak gyenge szerepeket kap. Remélhetőleg legújabb tervei – Postmortem, No Code of Conduct, Free Money, A Letter From Death Row – ismét a csúcs felé lendítik majd.

(1998, VOX)

shadowconspiracyposter.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr2518496852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása