alonzomosely

alonzomosely

A vizenyolcas

2022. január 05. - midragon

A sport ugyebár a többnyire egészséges elfoglaltságok közé tartozik.

Egy kis gyúrás, egy kis torna, egy kis foci, bicaj vagy kocogás azért rendesen karban tartja az embert. Pláne akkor, ha valaki egészen magas szinten műveli, sőt, ha profi sportolóként – kellemest a hasznossal alapon – még némi pénzmagot és hírnevet is a zsebébe csúsztathat az elért teljesítményéért.

thewaterboy2.jpg

Nos, Bobby Boucher (Adam Sandler – Pancserock, Golyóálló, Nászok ásza) éppenséggel nem tartozik ebbe a magas kategóriába, hiszen megelégszik azzal a nem éppen felemelő feladattal, hogy vizesfiúként némi frissítőt szervírozzon a helyi (amerikai)focicsapat nagyvállú és nagyszájú sztárjainak. Egy napon aztán kirúgják az állásából, Bobby ezért némi utánajárást követően elszegődik a környék legbénább, ebből következően legeredménytelenebb csapatához, ahol azonban a sok tehetségtelen játékos között nem csupán vizesfiúra, hanem egy nagyjából megfelelő csatárra is szükség lenne. Bobby anyja, aki otthon mindenféle zagyva étellel és szöveggel traktálja fiacskáját, persze mást képzelt el gyermekének, ezért hallani sem akar a sportkarrierről. Bobby persze annak ellenére, hogy azelőtt még véletlenül sem botlott labdába – pláne, hogy gólt is rúgjon vele! – megkedveli a sportot és titokban eljár az edzésekre, hogy ütődött társai oldalán megpróbálja a sírból visszahozni a csapatot. Egyszer aztán csoda történik: a teljesen amatőr Bobby Boucher istenadta focitehetségnek bizonyul és pályája fényes üstökösként kezd a sport egén egyre feljebb és feljebb ívelni...

thewaterboy3.jpg

Általában minden évben mutatnak be olyan filmeket a mozikban, amelyek a várakozásokkal ellentétben már az első hetekben nézők millióit csábítják jegyvételre, hogy ezzel nem kis örömet – és jó sok zöldhasút – szerezzenek a nem várt sikert elért producerek számára. Idén ilyen cipőben jár a Robert De Niro-Billy Crystal páros vígjátéka, a Csak egy kis pánik, illetve Keanu Reeves szuperlátványos sci-fije, a Mátrix, a tavalyi évben hasonló meglepetést - és óriási bevételt – szerezett Jackie Chan Csúcsformában-ja, na és persze a nálunk most bemutatásra kerülő A vizesnyolcas is. Amerikában a film már szépen átlépte a bűvös 100 millió dolláros határt és még most is a gólvonal felé robog.

A vicces sportfilm kezdő sípszava Salgótarjánban és Balassagyarmaton is május 13-án hangzik majd fel.

 (1999, Nógrád Megyei Hírlap)

Furcsa egy karriert fut be Adam Sandler. A komikus a kilencvenes évek második felében robbant be a mozikba és lett világsztár olyan bugyuta, infantilis vígjátékokkal, mint A vizesnyolcas, Apafej, Sátánka és A kismenő. Emellett azonban készített olyan értékes, szórakoztató romantikus filmeket, drámákat is, mint a Nászok ásza, a Kótyagos szerelem, a Ki nevel a végén?, Az 50 első randi, A csontdaráló vagy az Üres város. Mivel aztán a kezdeti röhögcséit tömegével látogató tinik végül felnőttek, a későbbi Sandler mozik sorra gyengébb eredményeket hoztak, a korona lekerült a színész fejéről. Mostanában az látható, hogy - főleg a Netflix segítségével -mindkét térfélen játszva Sandler komolyabb és hülyülősebb filmekkel is bombázza a nézőközönséget. Van még potenciál a fickóban, ezért kicsivel több komolyságot és romantikát kérünk!

thewaterboy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr6916803378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása