alonzomosely

alonzomosely

Patch Adams

2022. február 11. - midragon

Robin Williams ismételten hozta a formáját! A drámai alkotásokban és a könnyed vígjátékokban egyaránt nagyszerű teljesítményre képes, Oscar-díjas színész a Patch Adams című világsikerben újra sírva-nevetve szórakoztatja a nagyérdeműt.

patchadams2.jpg

Hunter „Patch” Adams (Williams) saját kérésére rövid időre elmegyógyintézetbe kerül. Itt aztán, az ápoltakkal közelebbi kapcsolatba kerülve fedezi fel, hogy a betegségek gyógyításához nem csupán korszerű eszközökre, hatásos gyógyszerekre és orvosi szaktudásra, hanem teljesen hétköznapi dolgokra – legfőképp szeretetre, emberségességre és humorra – is szükség van. Ennek tudatában Patch – bár korban már egy kissé a többiek fölé nő – jelentkezik egy orvosi főiskolára. Itt aztán állandó vicceivel, nyughatatlanságával és azzal, hogy az addig érvényben lévő felfogással ellentétben megpróbál bensőséges kapcsolatot kialakítani a betegekkel, sokszor kerül összetűzésbe az iskola vezetőségével. Szerencsére azonban barátokra is lel, akik közül osztálytársa, Carin (a szőke szépség: Monica Potter) kerül hozzá a legközelebb. Patch aztán vállalkozó kedvű társai élén hozzálát, hogy a szakmai tudáson felül humorral és kedvességgel, egy nagyon újszerű, vicces terápiát alkalmazva ne csupán betegeit segítse gyógyuláshoz, hanem megreformálja az addigi, távolságtartó orvos-beteg kapcsolatot is...

patchadams3.jpg

A kedves és nagyon szórakoztató film Tom Shadyac (Ace Ventura – Állati nyomoZOO, A bölcsek kövére, Hanta boy) rendezésében március 25-től látható a agyarmati Madáchban.

Csupaszív, vicces-bánatos, érzelmes filmecske a téma legnagyobb zsenijétől, Robin Williams-től! A Patch Adams érdekessége, hogy valóban megtörtént eseményeken alapul, sőt, címszereplője még ma is él és tovább praktizál. Ám a szereplők közül a szépséges Monica Potter már visszalépett az A-vonalból és két olyan színészóriás sincsen már köztünk, mint Robin és Philip Seymour Hofman! Majdnem fél év különbséggel mindketten 2014-ben szerződtek fel az égi társulathoz...

(1999, Nógrád Megyei Hírlap)

 patchadams.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr1817409994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása