alonzomosely

alonzomosely

Lara Croft - Tomb Raider

2022. május 04. - midragon

Larát eddig sem lehetett nem szeretni: a női Indiana Jones ugyanis nem csupán az akrobatikában volt otthon, de ügyesen használta az ökleit, a világ összes fegyverével közeli barátságban volt, emellett pedig nem elhanyagolható tény, hogy dögös bakancsa felett még dögösebb forrónadrágot viselt, az egészségesen fejlett zöld trikójáról már nem is beszélve. Larával eddig csupán egy baj volt: virtuális bombázóként egyedül a monitorok zárt világában mozgatta meg a fantáziát. Most azonban végre leszaltózott a winchesterről, hogy két Heckler and Koch USP.45 ACP Match modelljét markolva szitává lője a filmvásznakat (na és persze a tévéképernyőket). Mindez pedig a legcroftosabb színésznőnek, Angelina Jolie-nak köszönhető; ő ugyanis Nicolas Cage példáján – a Las Vegas, végállomás után A szikla, Ál/Arc és surranótársaik – felbuzdulva alig vette át az Oscarját, máris akciógúnyát öltött, hogy kemény csajként is bizonyítson. Szó se róla, tényleg jól átképezte magát!

tombraider5.jpg

Lara Croft, a brit arisztokrácia jeles és nyelvileg-harcilag is tökéletessé képzett képviselője. Akár unatkozó hercegnőcske is lehetne, ha szabadidejében nem sírokat feszegetne és antik csecsebecséket hajkurászna, ő azonban apja, Lord Croft (Jon Voight) nyomdokán haladva az ötórai teánál és keksznél többre értékeli a hatórai golyó- és gránátzáport. Jelen pillanatban is éppen az életét menti, ugyanis a világ több pontján is felbukkanva egy talizmán nyomában jár, amely minden ötezredik évben, egy bizonyos bolygó együttállás esetén a világ és az idő feletti hatalmat adhatja tulajdonosa kezébe.

tombraider4.jpg

A film története körülbelül ennyi, nem több, mint az 1996 óta megjelenő és idén hatodik reinkarnációját élő eredeti videójáték sztorija. Mivel a Lara Croft: Tomb Raider nem éppen a vájtelméjű tudoroknak készült, elsősorban a csimmbummhoz szokott fiatal nemzedéknek nyújt igazi szórakozást: Lara ugrik, lő, bunyózik, ahogy szokott, körülötte autók és üvegtáblák robbannak, ellenségek hullanak, gyilkos robotok és szobrok elevenednek meg igencsak látványos keretek között. Mindezeket Simon West (Con Air, A tábornok lánya) szolgáltatja geller nélkül: igazi jó kézművesként minden centet beleépít a termékébe, mert tudja, hogy a kívülről szemlélő játékosok a Game Over után vevők Lara újabb, ezt követő kalandjaira is.

Loading…

(2002)

Emelje fel a kontrollerjét, aki látott már igazán jó, szórakoztató, mozis videójáték adaptációt! Az elmúlt jó három évtizedben nem igazán akadt ilyen opusz, bár az egyik legsikeresebb VG, a Tomb Raider 2018-ban megélt egy újabb újrát Alicia Vikanderrel és egy modernizált Lara Crofttal, ami kicsivel fogyaszthatóbbra sikeredett, mint a húsz év előtti előd - tervezik a folytatását is.. Angelina Jolie korabelinek megfelelő domborításában két rész forgott és bár egyik sem mentette meg a világot, ideig-óráig kellemes szórkozást nyújtottak. Ez most a bevezető rész kritikája...

tombraider2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr1617823589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása