alonzomosely

alonzomosely

Gimiboszi

2022. június 03. - midragon

Reese for President! Reese for President!Ha elnöknek lenni nem könnyű, a bársonyszékig eljutni talán még nehezebb. Tracey Flick (Reese Witherspoon), az eminens éltanuló azonban bátran vállalja a kihívást, hisz szentül hiszi, hogy nála jobb elnöke soha nem lehetne a középiskolai diáktanácsnak. Jim McAllister, azaz Mr. M (Matthew Broderick), az unalmas házassággal és fásult mindennapokkal rendelkező tanár azonban ezt másképp látja: számára csak szálka a kardigános, idegesítő elnökjelölt, ezért ügyesen tesz arról, hogy gyorsan vetélytársa akadjon. Ezzel pedig egy humoros és változatos, a kukásember bosszújában és egy frappáns befejezésben kicsúcsosodó vígjátékot indít el.

election3.jpg

A film talán csak egy kedves, de átlagos tinivígjáték lenne, ha a történetet nem a főbb szereplők szubjektív elbeszélése, visszaemlékezések, képkimerevítések és más egyszerű, de hatásos trükkök révén ismernénk meg. A film ötletes fordulatai, párbeszédei, a „Töltsél tele!”-szintű hülyeségektől az elnökválasztási kampányok finom gúnyáig terjedő humorskála és a karakterek nem lennének életszerűek a szimpatikus, de a nem túl észlény Chris Klein, az igyekezetében magát tönkretevő Matthew Broderick és természetesen a hisztis pedantériájú pedálgép, Reese Witherspoon nélkül. Számára igazi jutalomjáték a Dr. Szöszi előfutáraként tekinthető remek Gimiboszi, mely a huszonéves korosztály egyetlen igazán jó komédiásává emeli a fiatal színésznőt.

(2002)

Reese Witherspoon 23 éves volt, amikor ebben az 1999-es, független és így nem rendhagyó tinivígjátékban szerepelt. Kisebb szerepek után a Gimiboszi volt az a mozi, ami közismertté tette a nevét, hogy nem sokkal később a Dr. Szöszivel az egyik legismertebb színésznővé váljon. Kedves, aranyos komédia, némi éllel és társadalomkritikával.

election.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://alonzomosely.blog.hu/api/trackback/id/tr1417847689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása